Vistbacka Ymmärtääkseni

Kaikki blogit puheenaiheesta Tasavertaisuus

Yhteiskunnan yhdenvertaisuustestaus

Tämä on helppoa, kun tekstissä puhutaan esimerkiksi tytöistä, vaihdetaan etsi ja korvaa toiminnolla kaikki tyttöihin viittaavat sanat poikiin viittaviin sanoihin, ja luetaan teksti seuraavana päivänä uudestaan. Jos kaikki on seuraavanakin päivänä ihan normaalia, tasa-arvoisuus lienee kunnossa. Saman voi tehdä vaihatamalla miehen naiseksi, yhden kulttuurin edustajan joksikin toiseksi, puolueen, uskonnon, kansanryhmän, valtion jne. 

Uskonvapauden edistäminen Suomessa

Ranskan hovioikeus on määrännyt Publierin pikkukaupingin poistamaan kaupungin puistosta sakkorangaistuksen uhalla pyhää neitsyt Mariaa esittävän patsaan, sillä se rikkoo Ranskan lakia. Ranska on sitoutunut edistämään uskonnollista neutraliteettia ja Ranska onkin yksi Euroopan sekulaareimmista maista, eli tavoitteissaan se on onnistunut hyvin toisin kuin mikään muu Euroopan maa kuten Suomi.

Ratkaisu tasavertaisuuteen

Keksin ratkaisun ongelmaan, josta tähän asti on käyty vain alati tarkentuvaa rajanvetoa sekä hieman huvittaviakin mittasuhteita saanutta uhriutumiskilpailua, nimittäin sukupuolten tasa-arvon toteuttamiseen ja tietenkin parhaalla mahdollisella tavalla! Se menee näin: 

Toisin ajateltuani

Ihan hävetti kun luin aikaisempia kirjoituksiani. Olin kadottanut suhteellisuudentajuni ja vertaillut täysin kelvottomalla, epäreilulla ja liioitellulla tavalla Suomea muihin EU-valtioihin. Tavoitteetkin olivat epärealistisia, vaatimukset kohtuuttomia, minkä lisäksi kaiken taustalla huokui tulehtuneille mielille ominainen myötätunnon puute. 

Seksuaalinen härintä Suomessa

Mikä saa ihmisen halventamaan naista ja sekaantumaan pieniin lapsiin?

 

Raiskaus yleisesti on hyvin arka aihe monelle ja tästä asiasta ei helposti puhuta. Moni raiskaus jääkin kertomatta ja tekijöitä ei välttämättä saada kiinni kun he ovat onnistuneet luomaan henkisen yliotteen uhreihinsa. En tiedä mitään muuta vastenmielisempää asiaa kuin raiskaaminen, jossa riistetään vieraan ihmisen vapaus ja viedään yksityisyys väkisin. Haluaisin tietää ajattelevatko raiskauksen tehneet ihmiset koskaan tekojensa seurauksia? 

 

Kuoliaaksisuvaitsijat

Suvaitsevaisuus on nyt päivän sana. Sana jonka tiimoilta koulut järjestävät teemapäiviä. Josta televisiossa keskustellaan harva se ilta. Ja jonka mukaan nykyään jo jaetaan ihmisiä a- ja b-luokan kansalaisiin. Suvaitsevaisuutta tulee joka tuutista,silti sen puutteesta kuuleman mukaan johtuvat ainakin melkein kaikki meidän ongelmamme. Loput ovatkin sitten negatiivisuutta, kammoa ja fobioita.

Nainen, mamu tai homo

Päivi Räsänen on kuulemma vaalitenteissä alakynnessä siksi kun on ainoa nainen. Kuka tahansa maahanmuuttaja on kotoutuspolitiikan rautainen asiantuntija, koska on maahanmuuttaja. Homo tietää mitä homo kelaa, siksi homot tuovat keskusteluun aina jonkin yleisen homonäkökulman, sen sijaan että olisivat yksilöitä siinä missä heterotkin.

Kiusaaminen ei lopu

Samasta asiasta on valitettu jo kymmeniä vuosia, eikä koulut parempaan pysty, kertoi opettaja Maarit Korhonen a2:n kiusaamis -illassa. Totean argumentin olevan aika vankka, sillä kiusaamiseen todellakin on pyritty vaikuttamaan vuosikymmeniä, mutta pysyvä ratkaisu loistaa poissaolollaan. Tänäänkin ilmoille heitetyt korjausliikkeet tuntuivat raskailta, kalliilta ja purkka-teippi -viritelmiltä. Silti olen erittäin iloinen että keskustelu käytiin.

Ongelma siis on kiusaaminen, sen aiheuttama syrjäytyminen ja pahoinvointi, sekä se kuinka paljon se syö opettajien aikaa ja energiaa.

Viikko ylpeänä

Minulta meinasi ihan mennä ohi että vietämme Pride-viikkoa. Onneksi on YLE ja hesarin verkkosivut niin pysyy ajassa tärkeimmistä asioista kärryillä, niin valtavaa kuin informaatiotulva nykyisin netissä onkin. Olen päättänyt ryhtyä ylpeäksi tällä viikolla eli alan loppuviikon ajaksi homoaktiiviksi, joskin aktiivihomoksi olen liian heteronormatiivinen, umpioitunut ja ennakkoluuloinen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä